Povestea benzii desenate “20.000 leghe sub mări”

20000 leghe sub mări e una din primele mele benzi desenate. Fiindcă îmi place mult această poveste a lui Jules Verne, aceasta a trecut prin mai multe “retușări”.
Ea a fost schițată în ultimul an de facultate (2008) și a fost proiectul meu de licență. La acest proiect am lucrat și în plecarea mea cu Erasmus din Lorient, Franța. Am fost ajutat și îndrumat de către profesorii de acolo, care s-au bucurat de alegerea mea.

Inițial, am vrut să realizez această bandă desenată cu personaje-oameni (așa cum se poate vedea în schițele de mai jos), dar m-am răzgândit fiindcă am vrut să fie mai “prietenoasă pentru copii”.

primele schițe, paginile 01-20
primele schițe, paginile 21-40
artistul Pisica Pătrată răsfoind banda desenată

schițe (2008)

O doamna profesoara de acolo, de la sectia ceramica, m-a ajutat chiar sa imi fac propriul personaj (inspirat din aceasta banda desenata) din ceramica.
Cateva fotografii mai jos:

Momentan, acest iepuras cu o singura ureche se afla la Institutul Francez din Iasi si ma bucur ca a ajuns unde trebuie.

ultimele 2 variante de coperți (am renunțat la varianta din stânga pentru a fi mai prietenoasă pentru copii)

Fiindca stiam sa lucrez doar in Adobe Flash, ea a fost vectorizata initial in acest program. A fost realizata doar cu “line tool”. A fost o munca enorma. Mai tarziu, am invatat sa lucrez in Photoshop si Illustrator, mi-am creat propriul font, asa incat au aparut alte modificari (doar coperta a fost modificata de aproape 10 ori).
Pun cateva fotografii mai jos:

Nu vreau sa mint, dar am in gand sa fac iar cateva modificari (cum ar fi cadrele din interiorul submarinului sau inlocuirea personajelor-animale cu oameni, asa cum am vrut initial sa arate desenata).

O mică recenzie a benzilor desenate ilustrate de mine, făcută de Eduard Pandele, aici: https://www.facebook.com/epandele/posts/pfbid02ngm1rUa9XtSqoxynXpoMUEbJeCFYQnCd2XLERSkPCeG7sBmMFZyM24qS2Xqk5TD5l

Dacă v-am stârnit interesul și doriți să o cumpărați, îmi puteți scrie un mesaj pe adresa de e-mail serghieadrian@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *