De ce desenez ochii inchisi ?

Fiindca mi s-a tot pus intrebarea aceasta, chiar si de catre cunoscuti sau apropiati, voi raspunde pe intelesul tuturor (in sfarsit).

  1. Fiecare artist/ilustrator isi cauta stilul propriu, cu elemente ce il pot ajuta sa fie identificat cu usurinta intr-o mare de arta – la mine tind sa cred ca sunt stilul amuzant, ochii inchisi, linia.
  2. Nu am desenat mereu personajele cu ochii inchisi. Am inceput sa ii desenez asa fiindca, mai ales in desenele ce ilustreaza cupluri, par sa spuna mult mai mult, sa aduca o urma de mister, sa amplifice iubirea – eu asta vad.
  3. Nu sunt singurul artist care deseneaza personaje cu ochii inchisi. Si cred ca pentru fiecare exista o semnificatie in spatele elementelor desenate, precum ochii inchisi
  4. Daca ar trebui sa desenez ochii, la majoritatea personajelor as desenea 2 puncte.
  5. Ochii mei sunt pentru mine un fel de „calcaiul lui Ahile”. Boala rara autoimuna pe care o am, o boala a vaselor de sange, mi-a “atacat” ochii in primul rand. Cu ochiul stang vad undeva intre 5-10% iar cu dreptul aproximativ 60%, iar incet-incet pierd aceasta batalie.
    Ochii inchisi au pentru mine o insemnatate profunda.

PS: stiu sa desenez ochi (in caz ca te intrebai asta) 🙂
Daca clientii mei au dorit vreodata ochii deschisi, sau facuti intr-un anume fel, eu le-am respectat decizia.

Sper ca ti-am raspuns la aceasta intrebare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.