Povestea cărților de colorat cu pisici

Înainte de a realiza cărțile de colorat cu pisici, am avut o tentativă în 2008, când am ilustrat sub formă de carte de colorat, Vrăjitorul din Oz.

Îmi amintesc că am avut de realizat (ca temă) la facultate o carte-obiect, ce urma să fie expusă apoi într-o expozitie într-una din sălile facultății (am pus afișul mai jos). Ni s-a dat ca exemplu ce tipuri de cărți-obiect putem realiza (cărți cu diferite colaje, cărți pop-up, cărți de colorat, etc) iar eu am fost singura persoană ce a ales să ilustreze o carte de colorat. Nu a fost cea mai reușită, dar a fost prima (aici am ales doar paginile mai interesante).

… și câteva schițe
Afișul expoziției

Apoi, între 2010-2011, și chiar înca vreo 2-3 ani mai târziu, m-a tot măcinat ideea realizării unei reviste/cărticicele (am zis cărticică fiindcă văd pe schițele de mai jos că am menționat 10 pagini) ce ar fi conținut desene originale (nu tipărite/printate), realizate de mine, sau alți artiști. Printre acele pagini, intenționam să fie măcar o pagină ce se putea colora, dacă doreai.

Apoi, în 2013, am avut ca probă la o editură (unde am vrut să mă angajez), 1-2 ilustrații ca pentru o carte de colorat, după un text de al lor. Răspunsul lor a fost că niciodată nu voi vinde nimic până nu-mi voi schimba stilul în care desenez. Apoi, mi-au arătat ca exemplu niște cărți de colorat (de tipul celor ce se găsesc la orice supermarket).

Pun mai jos cele 2 ilustrații trimise ca probă și cum le-am finalizat (peste câteva luni) în tuș.

Cumva, răspunsul răutăcios primit de la editură m-a determinat ca într-o zi să îmi fac propria carte de colorat, așa cum o vreau eu desenată, nu cu un stil impus de cineva.

Din 2014 particip la un eveniment local numit Șotron. E dedicat în primul rând celor mici.

Pentru a atrage micuții (dar și părinții) la standul meu, aceștia aveau posibilitatea de a se opri pentru a colora una sau mai multe pagini ilustrate de mine și puse la dispoziție pentru cine dorea. Puteai să îți iei și acasă dacă nu puteai sta acolo să desenezi.

Am tot făcut lucrul ăsta aproape an de an, la fiecare ediție, până am decis să le adaug și într-o colecție, sau o carte de colorat. Până să fac lucrul ăsta, o fostă colegă de serviciu m-a întrebat când realizez o carte de colorat cu pisici. Atunci cred că a fost momentul când am unit toate punctele.

Prima și a doua variantă de copertă a vol.1 al cărții de colorat cu pisici (deși personajul Pablo MEOW-casso pare la fel la prima vedere, el a fost redesenat complet)

Schița celui de al 4-lea volum

Mai jos e un filmuleț ce vă arată pe repede-înainte interiorul cărților de colorat.

Momentan lucrez la un nou volum (volumul 5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *