Unde îmi găsesc inspirația?

Cine sunt?

Salut. Eu sunt Adrian Serghie și sunt ilustrator de peste 15 ani.

Ce fac?

E posibil să imi cunoașteti unele proiecte, cum ar fi stickerele cu pisici, cărțile de colorat cu pisici (și nu numai), personajele Meow & Meuw, ilustrațiile realizate după expresii românești, maratonul de desen Desenaton, proiectul Desene după fotografia ta, benzi desenate și multe altele.

Cum am început?

Ai mei mi-au povestit că fac asta de prin clasa a 2-a. Ar fi fost posibil și mai devreme dacă nu aș fi stat toată clasa 1 internat în spital. Cică imitam tot ce vedeam prin casă sau îmi cădea pe mână: fața de masă a bunicii (avea desene cu mașini), desene ce le vedeam prin reviste, cărți, etc. Apoi, mai târziu, mama a insistat să fac meditații la desen și să merg la cercurile de desen din școală. A fost un drum foarte lung pentru mine până am ajuns aici. Am fost tare nehotărât ce îmi doream să fac și am încercat mai multe secții în timpul liceului și a facultății (ba sculptură, ba ceramică, ba foto-video). Când, în sfârșit, m-am înscris la secția de grafică nu mă așteptam la foarte multe din partea mea, dar când ni s-a spus că vom ilustra cărti, benzi desenate și că nu trebuie să ne fie frică să ne dăm frâu imaginației, mi-au „licărit beculețe” în cap ca cele din pomul de Crăciun.

Pentru cine am lucrat:

Am făcut ilustrații pentru Regina Maria, Antibiotice, ApaVital, Filit, JassyRo, Institutul Francez Iași, Absolut Vodka și mulți alții.

O parte din ele se pot viziona aici https://www.adrianserghie.ro/portfolio/

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Unde îmi găsesc inspirația?

1. Momentan ilustrez expresii românești, unele cu dublu sens (Nu ridica tonul, Ținem legătura, Cod portocaliu de ploi, etc.). Mi-am propus să fac asta aproape în fiecare zi, timp de 1 an sau poate 1 an și jumătate. După ce se termină această perioadă, cred că voi ilustra expresii cu sens dublu sau pun-uri din limba engleză. Până atunci, puteți să vedeți seria de ilustrații realizate până acum, aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1429986777343209&type=3

2. Mi-am făcut un obicei de a mă uita dimineața, cât îmi beau cafeaua, pe Instagram și alte rețele sociale. Urmăresc în special artiști străini și am dat unfollow la tot ce nu mă interesa pentru a nu mă distrage. Fac asta de foarte mult timp și mă ajută să înțeleg curentele din afară, ce e nou, care sunt tendințele etc. .

3. Dacă am vreun vis ce cred că ar putea fi interpretat printr-un desen, îl notez imediat când mă trezesc. Cine știe ce va ieși?

4.  Uneori îmi vin idei ascultând melodii sau ascultând discuțiile oamenilor ce trec pe lângă mine pe stradă sau se află în mijloacele de transport în comun. Alteori din anumite glume. De asemenea, sunt momente când merg pe stradă și mă las inspirat de diferitele forme pe care le văd în drumul meu, o umbră, o frunză, o cărămidă, un nor, o insectă, o formă etc. .

5. Unele cărți parcă îmi șoptesc idei. De exemplu, Harap Alb, Pinochio, Vrăjitorul din OZ, Alice în țara minunilor, Don Quijote, Baronul Munchausen, Muc cel Mic, cărțile scrise de Jules Verne, și multe altele.

6. Citesc benzi desenate, răsfoiesc reviste, vizionez filme și desene animate și deseori de aici îmi vine inspirația. Încerc să mă pun în locul persoanei care a creat acel desen/personaj/cadru, și încerc să-mi dau seama cum a făcut desenul, pattern-ul, liniile.

În general, dacă am vreo idee care îmi place, o notez pe telefon sau într-un carnețel cu idei și când sunt în pană de idei, mă uit acolo.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cum puteți da de mine?

Mail: serghieadrian@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/adrianserghie.illustration/

Instagram: https://www.instagram.com/adrianserghie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *